În weekendul care urmează toată lumea să fie prezentă la Festivalul Celtic Transilvania, ed. a VII-a la Băile Figa, la un festival unic în România și chiar în estul Europei!
🤩Festivalul Celtic Transilvania, ediția a VII-a este o experiență de vacanță magică, completă, un weekend de vis “all inclusive”.
🎸 În cadrul acestei experiențe veți avea parte de un festival rock cu trupe de legendă, străine și românești, câteva în premieră în România: Grave Digger, CORVUS CORAX (Era Metallum Show), SKYCLAD, Dirty Shirt, Wolfarian, Aether PL, Bucovina, dordeduh, Harmăsar, Truda, E-an-na, Bucium, Kempes Romania, GAV și Zgripsorum.
Programul anunțat de organizatori, pe zile
Vineri, 21 iulie:
Grupul de Acțiune Locală ȚINUTUL HAIDUCILOR:
Vă așteptăm VINERI, 21 IULIE, începând cu ora 15.00, la Centrul de Formare și Perfecționare în Turism Figa (unde funcționează GAL-ul) la un atelier de prelucrare artizanală a lemnului susținut de meșterul artizan Ciprian Pop.
Lemnul este unul dintre cele mai vechi materiale folosite de om. Primele obiecte din lemn au fost create în urmă cu aproximativ 2,5 milioane de ani.Atelierul nostru de “Meseriile Tradiționale”, își propune să vă ofere o experiență autentică și interactivă în prelucrarea artistică a lemnului. Aici veți învăța tehnicile și secretele meșteșugarilor pricepuți, care își transmit de-a lungul generațiilor cunoștințele și pasiunea pentru acest meșteșug.
Vă așteptăm să descoperiți o meserie tradițională, plină de farmec, care a supraviețuit trecerii timpului și continuă să încânte ochii și sufletele celor care o practică și o apreciază.
Sâmbătă, 22 iulie:
Duminică, 23 iulie:
⚔️Tot la Festivalul Celtic Transilvania veți face o călătorie în istoria antică a Transilvaniei, alături de câteva dintre cele mai bune grupări de reconstituire istorică: Omnis Barbaria, Terra Dacica Aeterna Historia Renascita, Asociația Culturală Istoria Interactivă Petrodava, Amicii Muzeului Zalau, Celtic Heritage Society Burgas
Unul dintre cei mai vechi şi mai activi membrii TDA, ANDREI MIHAI (OROLES), a fost de-a lungul anilor vicepreşedinte al asociaţiei şi comandant al dacilor, dar mai ales un maestru al metaloplastiei. De profesie arheolog, Andrei are mereu grijă să ne țină la curent cu ultimele noutăți de pe șantiere și ultimele descoperiri, ajutându-ne să respectăm standardele perioadei reconstituite atunci când ne creăm echipamentele şi recuzita. Tot el este responsabil cu corectitudinea istorică în tabăra dacică. În timp de război, Oroles este recunoscut de departe ca fiind tarabostesul din Moldova care are o armură extrem de sofisticată, cu solzi de bronz și inele de fier. Desigur, și aceasta este o reproducere dintr-o descoperire arheologică. În viața civilă, OROLES, pe numele de dac, este orfevrier – reproduce bijuterii antice. Acestea sunt făcute cu atâta dibăcie, încât maestrul e nevoit să își ștanțeze numele pe spatele lor, ca să nu fie confundate cu piese de tezaur. Oroles este renumit în lumea reeanactment-ului pentru adevăratele opere de artă pe care le reproduce fidel originalelor. Aproape că nu există asociaţie la noi în ţară care să nu poarte un echipament sau o bijuterie făurită de mâinile priceputului Oroles. Coiful celtic de tip oriental (replică după cel găsit în râul Sava, lângă Stara Gradiska), un nou coif sarmat sau un altul inspirat direct de pe Columna lui Traian, alături de caseta de bijuterii cu închizătoare romană, diverse fibule, paftale, brăţări, inele, coliere şi cercei dacici sunt doar câteva dintre obiectele reconstituite şi recondiţionate de către Oroles. Pe unele dintre acestea şi poveştile despre descoperirea şi reconstituirea lor le veţi putea vedea şi auzi direct de la Andrei, în cadrul festivalului celtic.
🔥 Sâmbătă noaptea vom avea parte de un show pirotehnic și jonglerii cu foc alături de Deep6 Project
🎈Ia-ți cu tine adrenalina și vei putea să zbori cu balonul și chiar să sari din el!
amicii noștri din Bulgaria de la asociația AX Sport/Extreme îți pot oferi diferite tipuri de experiențe extreme de neuitat.Dacă ești fricos, nu este pentru tine!
Tarifele acestora sunt următoarele:– zbor simplu în balon fără sărituri de circa 10-15 minute deasupra Băilor Figa va costa = 30EUR/ 150 RON – de persoană. (maxim 4 persoane).– salt simplu = 40 EUR/ 210 RON– salt in tandem (2 persoane sărituri) = 90 EUR/ 460RON.Pentru ca totul să se desfășoare în condiții specifice de siguranță, vă rugăm să respectați regulile stricte impuse de către cei de la asociația AX Sport/Extreme. „AX! Sports”, VGM Ltd. este o societate comercială înființată în anul 2005. Fondatorul companiei, Velislav Maldzhiev, a absolvit Academia Națională de Sport, specialitatea „Turism – Alpinism” din Sofia. A început să practice sporturile extreme de la mijlocul anilor 80 și este unul dintre fondatorii Asociației Sporturilor Extreme Comerciale din Bulgaria. https://ax-bg.com/bundji-skokove/
🔫 Laser Tag Fonix Cluj Napoca de asemenea te provoacă să iți invingi adversarii pe câmpul de luptă de la Figa.
🐎De asemenea, în apropierea locației festivalului la se află Herghelia Beclean, renumită în Europa pentru caii crescuți aici. Se poate vizita.
🌳Iubiți drumețiile in natură? Nimic mai simplu, pădurea ne înconjoară și vă așteaptă să o explorați.
☀️🏊♀️Am lăsat ce-i mai bun la urmă, cireașa de pe tort, perla coroanei: Băile Figa.
Aici vă puteți relaxa în piscine cu apă dulce sau sărată, caldă sau rece, după placul fiecăruia.
Tot la Băile Figa puteți face împachetări cu nămol terapeutic, aerosoli salini sau băi de soare.
Pentru un plus de distracție și adrenalină vă stau la dispoziție câteva tobogane cu apă de mărimi diferite.
‼️ Festivalul Celtic Transilvania este unicul eveniment de acest gen din România și chiar din estul Europei care vă oferă atâtea alternative de distracție.
👨👩👦Un festival ”Family friendly”. Poți veni și cu bunicu”, copilu”, cățelu” și pisicu”. 🙂 🧒👴🐱🐶
👶Copiii cu vârsta sub 12 ani au acces gratuit însoțiți de un adult plătitor de bilet.
👨🦽Persoanele cu dizabilități au acces gratuit!
Ce vă mai puteți dori? 🎸🤘🏊🍻⚔️🏕️🌅🌳
🎫Bilete găsiți aici: