Fostul consilier municipal și director general al CJAS Bistrița-Năsăud, doamna Camelia Ilișuan, și-a refăcut apariți în spațiul politic al Bistriței într-o confeință de presă organizată la sediul PSD Bistrița.
Ilișuan a fost prezentă alături de interimarul organizației municipale, deputatul Daniel Suciu, dar și de un nume nou pe frontispiciul politic social-democrat, Daniel Adumitrăchioaiei, director resurse umane la Teraplast, subiectul conferinței fiind ”Bistrița, sub asediul șantierelor”.
Cameila Ilișuan a ținut să puncteze deficiența administrativă de la nivelul Primăriei Bistrița acolo unde se lucrează haotic, exemplificând prin harababura celor trei șantiere ce vizează infrastructura rutieră a municipiului, deschise toate în aceeași perioadă:
„Din aprilie 2021 şi până anul acesta ar fi fost suficient timp, Primăria a avut la dispoziţie toate documentele necesare să se informeze, să citească proiectul tehnologic, să aduna la o masă pe toţi cei implicaţi în realizarea proiectului, furnizorii de utilităţi, constructor, proiectant. Putea fi încheiat un protocol şi putea fi identificare cea mai mare parte din probleme, să se stabilească priorităţile, cine răspunde, cât durează. Mai mult, constructorul, odată ce a primit ordinul de execuţie a fost în teren şi şi-a dat seama că există şi alte probleme şi a adresat nişte întrebări Primăriei”.
Despre aceste întrebări, 146 la număr, Camelia Ilișuan spune următoarele: ”Au fost 146 de întrebări la care Primăria ar fi trebuit să răspundă în sensul cine, când, cum rezolvă aceste probleme. Primăria i-a dat răspuns în şase luni, timp în care lucrările au stagnat din moment ce nimeni nu şi-a asumat vreo răspundere”.
Din aceste cauze, şantierele au fost deschise abia în iulie 2022, cele mai mari probleme invocate ţinând de înlocuirea conductelor de apă de pe str. Grigore Bălan şi str. Gh. Şincai, mai ales că Aquabis nu obţinuse încă finanţarea pentru Master Plan, deși, susține Camelia Ilișuan, aceiași Aquabis informase primăria să nu se apuce de lucru până când operatorul de apă nu va avea finanțarea asigurată.
”Vreau să vă mai spun și să le spun bistrițenilor că din cele 130 de străzi incluse iniţial la finanţare prin Master Planul de Apă şi Canalizare, au mai rămas 30, pentru că administraţia municipală nu le-a intabulat.”, a conchis Ilișuan.